Wedstrijden

Je rijdt of ment alweer een tijd en eigenlijk gaat het best goed!
De wedstrijdkriebels beginnen te komen en je besluit om je vaardigheden de meten met anderen.aa
In de zomermaanden worden de meeste wedstrijden gereden op gras (het outdoor seizoen, 1 april tot 30 september) en in de wintermaanden wordt er gebruik gemaakt van binnen accommodaties (indoor seizoen, 1 september tot 1 mei).

In de zomer worden verschillende concoursen georganiseerd. De kringwedstrijden zijn alleen toegankelijk voor leden die aangesloten zijn bij een club behorende bij die kring. PSV Ypeyruiters behoort tot de kring NOF (Noord Oost Friesland). De kring organiseert ook twee selectiewedstrijden om in aanmerking te komen voor deelname aan de Friese outdoorkampioenschappen.

Startpas en paardenpaspoort.
Voor het rijden van wedstrijden moet je lid zijn van een rijvereniging en heb je een startpas nodig, welke verbonden is aan de combinatie ruiter-paard. De startpas kun je aanvragen via “mijn knhs” op de site www.KNHS.nl. Uiteraard kun je de wedstrijdsecretaris ook altijd vragen.

Voor de aanvraag van een startpas heb je de volgende gegevens nodig.

  • registratienummer
  • afstammings- en identificatiegegevens en het transponder (chip-) nummer
  • meetgegevens (alleen voor pony’s). Pony’s dienen t/m het 8e levensjaar jaarlijks gemeten te worden door een erkende KNHS-ponymeter
  • Persoonlijke gegevens van de ruiter/amazone
  • Gewenste sportnaam paard/pony

Ook het paspoort van je paard/pony is erg belangrijk. Deze moet je tijdens een wedstrijd ten alle tijden kunnen tonen en ook tijdens het vervoer van je paard/ pony moet je het paspoort bij de hand hebben. Let vooral op dat de vaccinaties in orde zijn.

Opgeven voor een wedstrijd.
Via www.startlijsten.nl kun je kijken welke wedstrijden er in de buurt georganiseerd worden. Als je mee wilt doen aan een wedstrijd dan kun je aanmelden via de knhs of door de club die de wedstrijd organiseert te mailen.